Хуманитарни акции на вработените

Некои од позначајните донаторски и спонзорски проекти се:

  • Поставување на штанд за собирање на донации во фоајето на Банката, како и поставување на сметката за донации на Интранетот на Банката, по повод приклучувањето на Банката кон акцијата Недела на солидарноста, во организација на Црвениот Крст на Општина Центар
  • Организација на еднодневна крводарителска акција во фоајето на Банката во соработка со Црвениот Крст на Општина Центар
  • Приклучување на вработените на Банката кон акцијата организирана од Црвен Крст насловена како „Неделата на гладта“, преку објава на наменската (безпровизиска) сметка за донации на Црвен крст на град Скопје на која вработените уплаќаа симболични средства наменети за сопствениот појадок.