Visa Electron картичка за пензионери

Visa Electron е дебитна картичка наменета за сите пензионери кои имаат сметка во НЛБ Банка.

Со НЛБ Visa картичките, повеќе за сите! 
 

Плаќајте со НЛБ Виза картичките (Visa Electron, Visa Classic, Visa Gold) до 30.09.2020 година и направете најмалку 10 безготовински трансакции на износ од најмалку 300 мкд по трансакција.

Првите 1.000 клиенти кои ќе го исполнат условот во промотивниот период ќе добијат вредносна Visa картичка на износ од 3.000 мкд.

Средствата од вредносната Visa картичка можете да ги искористите во периодот до 30.11.2020 година на продажни места во рамки на индустриите кои беа најпогодени од кризата предизвикана од пандемијата со вирусот Covid-19:

 

  • Угостителство (кафе барови, ресторани, хотели) 
  • Салони за убавина (козметички салони, салони за масажа итн)
  • Фризерски салони
  • Стоматолошки ординации
  • Дерматолошки ординации
  • Туристички агенции
  • Продавници за спортска опрема, облека, накит, очила

 

Карактеристики

 • Visa Electron картичката е поврзна со Вашата трансакциска сметка
 • Можност за користење на дозволено пречекорување 
 • Може да се користи во земјата и во странство, за плаќање во продажни места и подигање готовина на банкомати
 • Подигање готовина без провизија и бесплатна проверка на состојбата на банкоматите на НЛБ Банка и на банкоматите на НЛБ Групацијата во Словенија, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Косово
 • Без провизија за плаќање во продажна мрежа во земјата и во странство
 • Дневен лимит за подигање на готовина на банкомат: до 100.000 мкд
 • Дневен лимит за без готовински ПОС трансакции: до 100.000 мкд

Што да направите во случај да ја изгубите картичката или во случај на кражба?

Доколку утврдите дека Ви ја нема платежната картичка:

 • Можете да направите промена на лимитите на Вашите картички преку НЛБ мКлик апликацијата, односно да ги сетирате на 0 МКД лимитите за подигање на готовина на банкомати, плаќање на ПОС терминали и интернет плаќања.

 • Можете веднаш да ја блокирате на телефонскиот број 02/15-600 кој функционира 24/7, со што ќе се заштитите од можни злоупотреби.
 • Можете да се обратите во најблиската експозитура на НЛБ Банка каде ќе добиете дополнителни информации.

  

Каматна стапка

 • Активна каматна стапка до лимит: 9,5% (референтна стапка на благајнички записи зголемена за 8 процентни поени)

 

Членарина

 •  Без членарина за цело времетраење на картичката