Награди и признанија

 

 

НЛБ Банка е десет пати прогласувана за најдобра банка во Р.С. Македонија од страна на The Banker

 

  

 

Хронолошки низ годините НЛБ Банка е добитник на следните награди и признанија:

 

година

тип на награда

2019 Финансискиот магазин “The Banker” за Банка на годината во Северна Македонија за 2019 година по јубилеен, десетти пат
2019

Македонска берза – Награда „Кристално ѕвоно“ за најтранспарентна компанија – 3то место

2019

Македонска берза - Награда за членки со најголем остварен промет – 3-то место

2019

Финансискиот магазин ЕМЕА на Europe Banking Awards 2018 каде НЛБ Банка АД Скопје, трета година по ред, e избрана за Најдобра банка во Македонија

2019

Euromoney во Лондон, каде НЛБ Банка АД Скопје беше прогласена за Најдобра банка во Македонија за 2018 година

2019

Македонската Асоцијација за човечки ресурси - МАЧР ја одликуваше НЛБ Банка АД Скопје со плакета „Компанија ориентирана кон луѓето“.

2018 Награда за Најдобра веб-страница во категоријата финансиски услуги, банкарство и осигурување
2018 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2018

 Националната награда за најдобри општествено одговорни практики за 2018 година, во категоријата вложување во заедницата со проектот „Пријателство со Специјална Олимпијада Македонија“

2018 Плакета за 3-то место за постигнато учество во вкупниот промет и број на трансакции реализирани во 2017 година од Македонска Берза
2018 Најдобра банка во Македонија од финансискиот магазин ЕМЕА на Europe Banking Awards 2017
2018 Најдобра банка во Македонија од престижниот магазин Euromoney
2018 „Златна Бубамара“ за најдобар комерцијален ТВ спот за 2017 година за НЛБ haPPy картичката
2017 Награда за Најдобра мобилна апликација (мКлик) во 2017 година - една од трите наградени во рамки на изборот „Сајт на годината”, единствена во областа на финансиите
2017 „Награда за членка со најголем промет” на Македонската Берза остварен во 2016 година
2017 Признание за 3-то место според постигнато учество во вкупниот промет и број на трансакции реализирани во 2017 година на Македонската Берза
2017 Награда на Europe Banking awards за Најдобра банка во Македонија од финансискиот магазин ЕМЕА.
2016 Признание за Национален шампион на Македонија на најголемото европско бизнис натпреварување Еuropean Business Awards
2016 Награда за Најдобра веб-страница во категоријата Финансиски институции
2016 Награда „Кристално ѕвоно” од Македонска берза за трета најтранспарентна компанија во 2016 година
2015 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2015

Eurpomoney Best Bank in Macedonia

2015 WeBSEFF Sustainable Energy Excellence Awards
2015 Второ место најдобар веб сајт во Македонија во категоријата финансиски услуги, банкарство и осигурување
2014 КРИСТАЛНО ЅВОНО за најтранспарентно котирано акционерско друшво
2014 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2014 Второ место за најдобар веб сајт во Македонија во категоријата финансиски услуги, банкарство и осигурување
2013 Национална награда за најдобри општествено одговорни практики, категоријата вложување во заедницата, за проектот Галериски простор
2013 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2012 WeBSEFF Sustainable Energy Excellence Awards
2012 Eurpomoney Best Bank in Macedonia
2011 Euro STP Excellence Award by Deutche Bank
2010 Euro STP Excellence Award by Deutche Bank
2009 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2009 Euro STP Excellence Award by Deutche Bank
2009 Superbrand Macedonia
2008 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2008 Euro STP Excellence Award by Deutche Bank
2008 Сертификат за компанија со добро корпоративно управување од Стопанска комора на РМ и Транспарентност Нулта-корупција
2008 Eurpomoney Best Investment Bank in Macedonia
2007 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2007 Euro STP Excellence Award by Deutche Bank
2007 Сертификат за компанија со добро корпоративно управување од Стопанска комора на РМ и Транспарентност Нулта-корупција
2006 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2006 Euro STP Excellence Award by Deutche Bank
2006 The Best bank in Macedonia by gross profit by Finance Central Europe
2005 The Best bank in Macedonia by ROE by Finance Central Europe
2004 The Best bank in Macedonia by gross profit by Finance Central Europe
2003 Банка на годината во Македонија според „The Banker“
2003 The Best bank in Macedonia by gross profit by Finance Central Europe
2002 The Best bank in Macedonia by gross profit by Finance Central Europe

·