ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ

 

Ве информираме дека исплатата на пензии на благајна во експозитурите на банката и на банкоматите, се планира да почне од 29-ти мај (понеделник).

Пензиите за сите приматели на пензија во НЛБ Банка, ќе бидат достапни на банкомат на 29.05.2023.

Исплатата на пензиите на благајна во експозитурите на Банката ќе се одвива по рангови идентични како и исплатата минатиот месец:

 

  • 29 – ти мај  (понеделник) 2023 година, пензии со висина до 11.000 денари
  • 30 – ти мај (вторник) 2023 година, пензии со висина 11.001-14.000 денари
  • 31 – ви мај (среда) 2023 година, пензии со висина 14.001-18.000 денари
  • 01 - ви јуни (четврток) 2023 година, пензии со висина над 18.001 денари.

 

Со почит,

НЛБ Банка АД Скопје