ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ

 

Ве информираме дека исплатата на пензии на благајна во експозитурите на банката и на банкоматите, се планира да почне од 01.11.2023 (среда).

Во насока на подобра организираност и намалување на гужвите во експозитурите, од 01.11.2023 (средапензионерите ќе можат да ја подигнат својата пензија на банкоматите на НЛБ Банка во секое времедодека во експозитурите на НЛБ Банка пензиите ќе можат да се подигнат согласно определен редослед.

Ги потсетуваме клиентите дека имаат можност да не подигнуваат готовина и средствата првенствено да ги користат безготовински, за плаќања во продажната мрежа или преку електронско и мобилно банкарство. 


Со почит, 

НЛБ Банка АД Скопје